Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

U bent hier: Home / Active Teambuilding / Levend Stratego

Levend Stratego

Beschrijving evenement

Levend stratego is een teamspel dat strategie, tactiek en een goede samenwerking vereist. Ieder team krijgt een instructeur die hen in het begin voorziet van diverse pittige (maar zeker ook lachwekkkende) teamopdrachten. Het doel van het spel is om allereerst zoveel mogelijk teamopdrachten juist en snel uit te voeren waarmee je rangen voor je leger kan verdienen. Vervolgens moet het team zorg dragen als eerste de vlag van de tegenstander(s) te vinden.

Afhankelijk van de grootte van de groep worden er 2, 3 of meer teams geformeerd. Elk team wordt uitgedaagd in vele teamopdrachten. Dit zijn opdrachten met als kenmerken slim, snelheid, tactiek, leiderschap, samenwerking, precisie, creatief, et cetera. Per opdracht zijn er 1 of meer rangen uit je leger te verdienen. Hoeveel precies hangt af van de resultaten van de andere teams. Het team dat het best heeft gepresteerd in een specifieke teamopdracht ontvangt in ieder geval de meeste rangen. Een teamopdracht betreft ook je vlag. Elk team mag een originele vlag maken, de mooiste vlag krijgt ook de meeste rangen.

Als alle teamopdrachten zijn uitgevoerd en de vlag is gemaakt, wordt de tussenstand opgemaakt en is bekend hoeveel rangen elk team heeft verdiend. Echter dan is nog niet bekend welke rangen dit zijn. Misschien heeft het team met de minste rangen, toch gelukkig getrokken en juist hoge rangen in bezit! Vervolgens vertrekt elk team met de instructeur naar een geheime locatie. Daar zal het team zijn vlag verstoppen. De instructeur zal daar blijven (en rangen uitdelen) en Levend Stratego kan nu echt beginnen!

Aan de hand van de verstrekte rangen kun je per team je strategie en tactiek bepalen. Hoe val je aan? Stuur je eerst verkenners op pad om te beoordelen waar de vlag van de tegenstander(s) staat? Of ga je juist verdedigen en later toeslaan? Eenmaal in het veld start de ‘battle’ en kom je in aanraking met tegenstanders. Je laat elkaars rang zien en de hoogste rang wint en mag verder. De verliezer daarentegen moet terug naar de instructeur om een nieuwe, wellicht zeer hoge, rang op te halen. Zodoende blijven alle spelers in het spel, totdat alle rangen opgedeeld zijn. Uiteindelijk zal het slimste team dat goed samenwerkt de vlag veroveren en met de dagprijs er vandoor gaan.

Voorbeeld programma

 • Ontvangst bij een gezellig café/restaurant
 • Optie: drankje, lunchbuffet of high tea vooraf
 • Uitleg Levend Stratego, 2 á 3 teams formeren
 • Start Levend Stratego met veel interactie met elkaar
 • Optie: uitbreiding met extra teambuilding games door onze instructeur
 • Leuke prijsuitreiking en afsluiting
 • Optie: borrelen, buffet, 3-gangen diner of barbecue

Tijdsduur

Een active teambuilding game duurt vanaf uitleg tot en met de prijsuitreiking circa 2,5 uur (korter is ook mogelijk). In combinatie met teambuilding games, catering komt er steeds ½ tot 1 uur bij per onderdeel.

Locatie

 • Eindhoven (Noord-Brabant)
 • Ook te boeken in alle andere grote steden van Nederland of België tegen geringe reiskosten!

Prijzen vanaf

 • Levend Stratego tot 10 personen is te boeken voor € 250,00
 • Levend Stratego van 10 tot 30 personen € 25,00 p.p.
 • Levend Stratego van 30 tot 60 personen € 23,00 p.p.
 • Levend Stratego van 60 tot 90 personen € 21,00 p.p.
 • Levend Stratego van > 90 personen € 20,00 p.p.

Deze prijs is inclusief begeleiding, organisatie en leuke prijsuitreiking met prijzen. Tegen geringe meerkosten verzorgen wij deze active teambuilding game ook in uw woonplaats, desgewenst in voertaal Engels.

Prijzen uitbreidingen

Ten behoeve van catering vooraf en achteraf zie hiernaast prijsindicaties. Vraag naar onze foodbook!
 
Meerprijzen vanaf 15 personen:
 • Teambuilding games: Tijdens de active teambuilding game verzorgt onze instructeur extra diverse verrassende teambuilding opdrachten per team. Wie neemt de leiding en werkt goed en efficiënt samen. Een leuke aanvulling op de active teambuilding game voor € 5 p.p. extra.
 • Brain games: Tijdens de active teambuilding game gaat onze instructeur elk team de mentaliteit en cohesie testen. Wie denkt snel, luistert goed en kent een olifantengeheugen. Een leuke mentale aanvulling op de active teambuilding game voor € 5 p.p. extra. 
 • Boerengolf of Voetgolf: Sla of schop om beurten in zo min mogelijk slagen een parcours van 4 holes met je team. Een leuke sportieve activiteit tijdens de active teambuilding game voor € 7,50 p.p. extra.
 • Bier proeverij: Leuk voor na de active teambuilding game. Geniet van 4 bijzondere biertjes in een proeverij. Voor de dorstige mensen onder ons voor € 15,00 p.p. extra.
 • Wijn proeverij: Leuk voor na de active teambuilding game. Geniet van 4 bijzondere wijnen in een proeverij. Voor de culinaire mensen onder ons voor € 22,50 p.p. extra.

Beschikbaarheid

Deze activiteit is op basis van beschikbaarheid het hele jaar door te boeken.

Vrijblijvende offerte aanvragen

(Verplicht)
 
 
 
 
(Verplicht)
 
 
(Verplicht)
 
 
(Verplicht)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
gearchiveerd onder: